Mobilya’da Üniversite-Özel Sektör İşbirliğine Büyük Katkı: TÜBİTAK-2244 Sanayi Doktora Programı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı ile onlarca Sanayi Kuruluşu ile işbirliği protokolü imzalandı. TÜBİTAK’ın son iki yıldır destek programları arasına aldığı 2244 Sanayi Doktora Programı ile özel sektörde doktora öğrencilerine burs, firmalara ise istihdam desteği sağlayarak özel sektörde daha fazla araştırmacı çalıştırılmasını ve üniversite - sanayi işbirliğinin arttırılması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi ile Doğtaş Kelebek Mobilya San. ve Tic. A.Ş.  ile işbirliği kapsamında “Mobilya Üretiminde Yenilenebilir Kaynaklar Kullanılarak Biyobazlı Kompozit, Köpük ve Kumaş Ürünlerin Geliştirilmesi” isimli proje kabul edilmiştir.

Proje yürütücüsü olarak Mobilya ve Ahşap Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Said FİDAN, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan KURT, BTÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Kenan YILDIRIM ve Doğtaş Kelebek Mobilya İşletme Direktörü Ümit DEMİRHAN proje ekibinde yer almaktadır.

03 Haziran 2020